kaldera.jpg
"Útszéli folkmuzsika, introvertált hangulatok párbeszéde gitárral és énekkel. Ha te azt mondod, blues, mi azt mondjuk grunge. Ha te azt mondod, grunge, mi azt mondjuk folk" - így jellemzi Tanka Balázs (Turbo) és Kovács Bence a Kaldera zenéjét.

A kaldera vulkáni eredetű felszíni képződmény, a kráterhez hasonló horpadály, amit a vulkán kirobbanása és önmagába roskadása hoz létre. Tévesen gyakorta egyfajta vulkáni kráternek tekintik. Neve az ’üst’, ’kazán’ jelentésű spanyol caldera szóból ered, amely az azonos jelentésű latin caldaria szóra vezethető vissza. Mint az közismert.

Egyébként pedig a Turbo-­énekes Tanka Balázs és gyerekkori barátja, Kovács Bence akusztikus duójából nőtte ki magát egyre népszerűbb akusztikus, folkos, grunge­os zenekarrá. A FOOTER.HU fesztivál törzsközönsége abban a privilégiumban részesülhet, hogy végigkövetheti a zenekar fejlődését: a Kaldera őse, még Tanka Balázs – Kovács Bence akusztik néven, fellépett magazinunk második szülinapi partiján, a Tündérgyárban. Akkor is remek volt és ez most se lesz másképpen.



https://www.facebook.com/kalderazenekar

A bejegyzés trackback címe:

https://footerfesztival.blog.hu/api/trackback/id/tr65833519

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása