Shapat Terror 3D-ben

2010.02.23. 09:26

Az I. FOOTER.HU Fesztiválon is föllépő Shapat Terror elkészítette Magyarország első 3 dimenziós videóklipjét. Sőt, már kapható Mentés Másként címen megjelent nagylemezük is, amelyen hallható az Egyikse című szám is, amelyre készült az ominózus klip, amelyről Gerivel, a zenekar dobosával beszélgettünk.

FOOTER.HU: Hogyan jött a 3D klip ötlete? Volt valami hatása erre a rengeteg 3D filmnek?

Geri: A 3D klip ötlet félig kísérletező jelleggel jött. Mivel az AEnima CGS éppen egy 3d-s kamerát fejleszt, így ez tanulmánynak kapóra is jött! Természetesen van a 3D őrületben valami, de mi (AEnima) kb 1 - 1,5 éve már elkezdtük az anaglyph (red/cyan - piros/zöld) technikával készülő CG (Computer Generated) animációkat. Kb azóta tervezzük az élőképet is, ilyen formában.

FOOTER.HU: Aha. Hogyan készült, mennyi idő alatt?Mennyiben nehezebb vagy más megcsinálni, mint egy átlagos klipet?

Geri: A felvétel egy próbányi (és sok INNInyi) idő alatt zajlott (kb. 3-4 óra), az utómunkák kb. 2-3 hetet vettek igénybe. Volt egy kis szopás a vágásnál, ill. a kép szinkronnál, de megoldottuk! Tapasztalatnak hatalmas volt, az tuti. Hogy mennyivel nehezebb megcsinálni, mint egy 2d-st? Mondjuk úgy: kétszer annyival. (Vigyor.)

FOOTER.HU: A szemüveg probléma…

Geri: Mindenképpen szeretnénk forgalmazni szemüvegeket neten, koncerten, talán még CD mellékletként is, előbb-utóbb. Erre még várni kell, mert lassan haladnak egy kicsit a dolgok ez ügyben (is).

FOOTER.HU: A bemutató megvolt decemberben. Ha valaki erről lecsúszott, és nem a neten akarja megnézni... szóval valahol látható lesz a médiában?

Geri: Ami a 3D verziót illeti, nem hiszem, hogy bárhol levetítik. Talán majd ha megjön az esze a médiának és rájön, hogy ma már igenis szükség van (vagy lassan lesz) az ilyen jellegű műsorok sugárzására. Amúgy akinek otthon van profi 3D ready tv-je, meg cuccai hozzá, vagy esetleg egy szetero mozi terme (inkább külföldön), az a youtube-on lévő yt3d verziót simán le tudja magának játszani színhelyesen. (Sajna az anaglyph technika nem színhelyes csupa zöld, meg piros.) Aki meg egyiket sem választja, még mindig eljöhet hozzánk az egri várban lévő 3D-s mozinkba, és megnézheti ingyen és bérmentve!


Shapat Terror: Egyikse (3D)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://footerfesztival.blog.hu/api/trackback/id/tr531783073

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása