valtozatos_zenek.jpg
Hallott ön kambodzsai deep house-t? Szaharai grindecore-t? Somogy megyei tangót? A III. FOOTER.HU fesztiválon semmi nem lehetetlen!

A deep house a house zene egyik alfaja. Lassabb ütemek és lágyabb hangzás jellemzi, gyakran fordul elő férfi vokál a stílus klasszikusai között.

A grindcore egy extrém zenei műfaj, amely az 1980-as évek közepén alakult ki. A zeneileg a súlyosan torzított, mélyre hangolt gitárok, a gyors tempó, a blast beatek, valamint a hörgést vagy fejhangú visítást tartalmazó ének jellemzi.

A tango eredete máig sem tisztázott. Legtöbben úgy vélik, hogy a kubai eredetű habanerából származik, melyet Buenos Aires és Montevideo külvárosi bordély-negyedeiben játszottak a 19. század utolsó évtizedeiben hegedűn, fuvolán és gitáron. Feltehetőleg hatott fejlődésére az argentin népi gyökerű milonga és a fekete rabszolgák zenéje, a candombe is.

Most, hogy ezeket tisztáztuk, nyugodt szívvel kijelenthetjük, hogy a III. FOOTER.HU Fesztivál szervezői nem tudják megerősíteni, hogy ilyen és ehhez hasonló zenékkel készülnének a rendezvényre.

A bejegyzés trackback címe:

https://footerfesztival.blog.hu/api/trackback/id/tr435744759

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása